Je bekijkt nu FlexVirtual & Nutanix World Cup Draughts

FlexVirtual & Nutanix World Cup Draughts

In de herfstvakantie wordt door Hijken DTC de traditionele damweek georganiseerd. Uniek is dat dit  jaar het damevenement een officiële world cup is geworden! Op zaterdag 22 oktober organiseren wij aansluitend een Europees Kampioenschap Rapid en op zondag 23 oktober een Europees Kampioenschap  Blitz. Ingrediënten voor een enorm damspektakel.

Voor dit evenement zijn prof Erik Scherder (Nederlandse hoogleraar neuropsychologie) en regerend  wereldkampioen Roel Boomstra bereid gevonden om als ambassadeurs op te treden. Op woensdag 19  oktober zal prof Erik Scherder een masterclass verzorgen over dammen en het menselijk brein. Roel  Boomstra is al jarenlang betrokken bij Hijken DTC, zal deelnemen aan het evenement en zal o.a. tijdens nevenactiviteiten met zijn visie op dammen verder kleur geven aan het evenement.

Hoofdsponsoren zijn twee ICT organisaties, te weten FlexVirtual & Nutanix. FlexVirtual adviseert,  ontwerpt en optimaliseert IT-infra- structureren. Nutanix levert een hyper-converged infrastructuur  oplossing als basis voor een enterprise cloud platform. Met beide organisaties wordt een langdurige samenwerking aangegaan. De intentie is om komende jaren  samen met het onderwijsveld te werken aan een damprogramma. Deze kan bijvoorbeeld gebouwd worden door studenten op een enorme rekencapaciteit die beschikbaar gesteld wordt door beide ICT  organisaties. Roel Boomstra (regerend wereldkampioen) kan uitgedaagd worden om het jaarlijks op te nemen tegen de door de studenten (door) te ontwikkelen damprogramma!

Wouter Sipma
Voorzitter Hijken DTC