Auke Scholma erelid dambond

Grootmeester Auke Scholma (66) uit Baflo is voor zijn uitzonderlijke staat van dienst voor de damsport benoemd tot erelid van de KNDB. Uit rapport van de vertrouwenscommissie onderscheidingen:

“Auke Scholma heeft een indrukwekkende en veelzijdige staat van dienst. Als topspelernam hij in de periode 1978-2017 maar liefst 31 keer (een absoluut record) deel aan het NK, haalde achtmaal het podium en behaalde in 1995 de nationale titel. Auke boekte ook tal van successen in nationale en internationale toernooien, met als mooiste resultaat zijn vijfde plaats in het WK 2007 in Hardenberg. In zijn meer dan 50-jarige (!) damcarrière toonde hij zich met regelmaat de ‘smaakmaker van het toernooi’ door zijn compromisloze en hartverwarmende stijl. (…) Daarnaast heeft Auke Scholma  als problemist van prachtige composities, als auteur van damrubrieken en als commentator bij grote toernooien een breed publiek in Noord-Nederland en ver daarbuiten deelgenoot weten te maken van zijn liefde voor het damspel.”