Je bekijkt nu Fitter Brein

Fitter Brein

Het maatschappelijk damproject Fitter Brein is al ruim 1,5 jaar actief in de gemeente Midden-Drenthe om bewoners te voorzien van een fit brein via het oer-Hollandse denkspel dammen.

De grote drager achter het project in Midden-Drenthe is dammer Jacco Keizer. “Het is fijn om te zien dat de deelnemers aan onze damontmoetingen het leuk vinden om te dammen. Zelfs op de oude dag zit het fanatisme er nog steeds in.” Jacco heeft drie maandelijkse damontmoetingen bij Het Spectrum in Beilen, De Driemaster in Smilde en bij de bewoners van Derkshoes in Westerbork. Elke maand komt hij, soms met een vrijwilliger, student of een jeugddammer, langs om de bewoners een uurtje te voorzien van damspektakel. Er wordt niet alleen gedamd, maar ook, onder het genot van een bak koffie en wat lekkers, gezellig met elkaar gekletst over van alles en nog wat. “Het sociale aspect en de gezelligheid bij de damontmoetingen is net zo belangrijk. De bewoners vinden dat fijn om in contact te komen met nieuwe mensen. Dat maakt hun dag helemaal weer goed.”

Op de agenda van Fitter Brein staan er nog leuke (eenmalige) activiteiten op de planning. Op zaterdag 5 augustus kan iedereen meedoen met het terrasdammen in Beilen. Daarnaast worden rondom de damweek van 22-29 oktober veel festiviteiten georganiseerd voor jong en oud.

Originiele publicatie: https://www.gezondinmiddendrenthe.nl/fitter-brein-dammen/