Je bekijkt nu Met een drukke dag voor de boeg begonnen de dammers vandaag met de tweede ronde van de FlexWrkPlk Damweek Hijken.

Met een drukke dag voor de boeg begonnen de dammers vandaag met de tweede ronde van de FlexWrkPlk Damweek Hijken.

Ondanks dat Klaas Mondria zijn auto in het begin van Beilen het begaf heeft hij toch gewonnen van Gerard Bruins. Autogenoot Jeanet Stel haar partij eindigde in een remise. Ondanks een doorbraak werd het een 3-om-1. De vraag is of Jeanet Stel dit weekend gaat deelnemen aan het EK. Door een drukke planning op de zaterdag blijft de keuze lastig. Zal ze kiezen voor het EK of voor Amsterdam?

Thobian speelde een partij waarbij alle uitslagen voorbij kwamen. Uiteindelijk werd het uiteindelijk een terechte remise. Klik hier om naar de partij te gaan. Bij de partij tussen Johan Rademaker en Bert Schomaker was het echt vuurwerk op het bord. Johan Rademaker haalde een zetje uit waarbij hij drie schijven won. Uiteindelijk gingen Johan er ook vandoor met de winst.

Anna Bakker speelde tegen David Pogosyan. Helaas trapte ze in een lokzetje en verloor. Morgen speelt ze tegen Menno van Delft.

Henk Grotenhuis ten Harkel speelde een knappe remise tegen Martin Dolfing. Volgens de analyses was de stand gedurende de hele partij gelijkwaardig.

Morgen staat er ronde vier om 11:00 op de planning. Om ongeveer 12:00 start de livestream met Wouter Sipma. Deze is te volgen op www.damweek.hijkendtc.nl.