Je bekijkt nu Ronde 4

Ronde 4

Om 11 uur ging de vierde ronde van start met Jan van der Veen aan kop. Hij mocht tegen de grootmeester uit Litouwen aantreden. Domchev speelde positioneel erg sterk en trok aan het langste eind door een mooie tactische wending.
Jan van Meggelen won na een prachtige partij van Cock van Wijk. Cock begon erg enthousiast in zijn partij en keek al snel tegen een over ontwikkeling aan. Jan wachtte geduldig en maakte het met een mooie slagzet af. Hij deelt nu samen Domchev en Kos de koppositie in de Damweek.
Martin Dolfing pakte de overwinning door in een dun standje toch nog winnend voordeel te pakken. Hij volgt de koplopers op de voet met 6 uit 4.
Voor de partijen verwijs ik je naar toernooibase en de analyses zijn de volgen op YouTube. ( vandaag met Aleksej en Wouter) Morgen beginnen we weer om 11 uur.