Je bekijkt nu Basisschool Jeugdtoernooi is gewonnen door Ben Aikema

Basisschool Jeugdtoernooi is gewonnen door Ben Aikema

Donderdagmiddag stond het Basisschool Jeugdtoernooi op het programma. De 11 basisschoolleerlingen streden individueel om de prijzen. Het toernooi was een nevenactiviteit van het FlexWrkPlk Damweek Hijken.

De spelers waren verdeeld in twee categorieën: welpen en pupillen. Omdat het elftal uit een onevenaantal bestond, werd de speler die vrij was getraind door Thobian, Jacco of Pascal.

Bij de welpen was het een spannende strijd. De top drie stonden twee punten uit elkaar. Uiteindelijk werd Linus Huisman eerste, Timo Dijksterhuis tweede en derde Emma Stoker.

Bij de pupillen werd Ben Aikema eerste met 18 van de 20 punten die te behalen waren. Plek twee was een gedeelde plek door Peter Bijl en Jorrit Ludwig. Uiteindelijk werd Peter Bijl, omdat hij meer weerstandpunten had.

Tijdens de laatste ronde werd er een derby gespeeld tussen twee Hijkenaren. De moeders grapten dat hun kind lopend naar huis zou moeten lopen wanneer hij/zij zou verliezen. De partij eindigde in een remise.

Het Basisschool Jeudgtoernooi werd gehouden onder het thema: Maand van de Ontmoeting. De Gemeente Midden-Drenthe heeft dit thema deze maand om mensen meer bij elkaar te brengen.