Je bekijkt nu Aleksej Domchev wint FlexWrkPlk Damweek Hijken 2023

Aleksej Domchev wint FlexWrkPlk Damweek Hijken 2023

De partij tussen Aleksej Domchev en Henk Groothuis ter Harkel was een van de belangrijkste partijen en ook gelijk de meest interessantste. Er werd vel gestreden voor de toernooioverwinning. Uiteindelijk wist Aleksej gebruik te maken van de verre voorpost van Henk door middel van een doorbraakcombinatie. De Hijken DTC’er won de partij en eindigde als glorieus winnaar. Martin Dolfing werd tweede door remise tegen Groninger Danny Staal.

Jeanet Stel en Rosanne Steenblik streden om de eerste plek in de categorie vrouwen. Remise koningin Stel werd uiteindelijk eerste met zes remises. De Hoogeveense Anna Bakker werd derde. Ze speelde in de laatste ronde remise tegen Henk Pruim. Debutant/Jeugdspeelster Lobke Klein werd vierde bij de vrouwen en speelde remise tegen Richard Klein, waarbij ze beter voorstond.

Categorie B (rating tot 2065) was een internationaal podium. Boubacar Biro Sane uit Senegal werd eerste in deze categorie. De Armeniër Samvel Azibekyan werd tweede en derde werd Hans van Hal.

In categorie C (rating tot 1930) werd Gert Brink derde en dagprijswinnaar Feiko Stoppels werd tweede. David Pogosyan eindigde als winnaar in deze categorie. Pogosyan won van Gert Brink door een combinatie naar dam uit te halen.

 

Komend weekend staan in Beilen het EK Rapid en Blitz op de agenda. Het is live te zien op RTV Drenthe. Klik hier om naar de livestream te gaan. De livestream begint om 9:00 en zal tot ongeveer 18:00 duren. Zondag zal vanaf 11:00 tot 15:30 het EK te volgen zijn via de livestream.