Contact – Info
Wim Koopman koopmanwh@gmail.com +31 627060801

Wouter Sipma woutersipma@gmail.com +31 623530662
Lokaties  Venues
Dorpshuis De Dorpshoeve,
Westeinde 6
9415 PJ Hijken
Bankrekening   Bank account
NL57 RABO 0306 5806 24
BIC (Swift): RABONL2U
T.n.v. Damclub Hijken DTC

PERSBERICHT

Damweek Hijken gaat door

Damclub Hijken DTC organiseert van zondag 11 t/m vrijdag 16 oktober voor de tweede keer de Damweek Hijken. Door meerdere locaties – Dorpshuis De Dorpshoeve, Eetcafé de Dorpskern en gymzaal De Kamp – te gebruiken, is het mogelijk om het toernooi op een veilige manier te organiseren. Hoofdact is het Open Herfsttoernooi, waarin 56 deelnemers uit 4 landen naar de hoofdprijs dingen. Daarnaast zijn er prijzen te verdienen in verschillende ratingcategorieën en wordt er een jeugdklassement opgemaakt. Het toernooi kan niet bezocht worden, maar uitslagen en partijen zullen snel ingevoerd worden na elke ronde. De opening van het toernooi vindt plaats door middel van een videoboodschap, te verzenden op zaterdag 10 oktober.

Gevestigde orde versus jeugd

De winnaar van afgelopen jaar Jos Stokkel (1960) verdedigt zijn titel, maar zal zware concurrentie krijgen van collegagrootmeesters Guntis Valneris (LET, 1967), Alexander Baliakin (1961), Aleksej Domtsjev (LIT, 1978) en Hein Meijer (1961). Naast deze gevestigde orde zullen outsiders als Henk Grotenhuis ten Harkel en Henk Kalk, Peter van der Stap voor een verrassing proberen te zorgen. Jeugdwereldkampioen Machiel Weistra (17) zal hoge ogen willen gooien, net als de jonge talenten Simon Harmsma (15) en Emre Hageman (15). En wat te denken van Roland Kreeft (14) en Lisa Scholtens (15) uit Hoogeveen? Kortom: een mooi gevecht tussen jong en oud!

Coronamaatregelen

Tijdens het toernooi wordt gespeeld volgens het ‘Protocol Verantwoord Dammen’, dat is opgesteld door de landelijke dambond KNDB in samenwerking met NOC*NSF. Dat houdt in dat tegenstanders op 1,5 meter van elkaar zitten – ook ten opzichte van de volgende tafel. Verder worden na elke ronde bord en schijven gereinigd. Daarnaast worden gebruikelijke maatregelen als 1,5 meter afstand houden, registratie bij aankomst en het desinfecteren van handen in acht genomen.

Onlineprogramma

Om te zorgen dat men er toch nog ‘een beetje bij kan zijn’ wordt er een onlineprogramma georganiseerd: dagelijks zal grootmeester Wouter Sipma dagelijks een kort verslag maken via een livestream op YouTube. Behalve het bepalen van de ‘partij van de dag’, zal hij deelnemers en andere gasten kort interviewen. Verder is er donderdagavond een open online clubavond van Hijken DTC, waar alle dammers die thuis zitten aan mee kunnen doen.