Kom naar de lezing van Erik Scherder

De bekende hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder komt op woensdag 19 oktober naar Beilen tijdens de Damweek Hijken! De damweek wordt gehouden in het nieuwe schoolgebouw VOLTA. Professor Scherder zal daar een lezing verzorgen over het thema mentale gezondheid en de rol die (denk)sport daarin speelt. Dammen is namelijk een prachtige manier om het brein fit te houden.

Scherder is ambassadeur van het project Fitter Brein van Healthy Ageing Network North Netherlands (HANNN). Fitter Brein zet het laagdrempelige damspel in om mentale fitheid en sociale binding te stimuleren.

Sport- en gezondheidsakkoord Midden-Drenthe
Na de lezing is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een gezonde lunch, aangeboden in samenwerking met het team Gezond in Midden-Drenthe. Aansluitend wordt het nieuwe Sport- en gezondheidsakkoord Midden-Drenthe 2020-2023 getekend door de lokale ambassadeurs. In het akkoord staan gezamenlijke doelen en afspraken rond thema’s als fysieke en mentale gezondheid, gezonde levensstijl, inclusiviteit en van jongs af aan sporten.

Paneldiscussie, netwerkborrel en spelen tegen een grootmeester
Deze thema’s komen ook terug in een paneldiscussie met Erik Scherder en vertegenwoordigers uit sport, zorg en onderwijs. In de paneldiscussie worden dilemma’s, uitdagingen en kansen op samenwerking tussen de diverse partners verkend. Dit gedeelte van de dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Tussen alle bedrijven door is er de mogelijkheid om bij het damtoernooi te kijken en de wereldtoppers aan het werk te zien. Ook is er de gelegenheid om zelf een potje te spelen tegen een grootmeester!

Aanmelden
Bij deze bent u van harte uitgenodigd! Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar damweek@hijkendtc.nl. Vergeet niet aan te geven met hoeveel personen u komt en namens welke organisatie.

Programma
11:30 uur – Inloop
11:45 uur – Opening en start lezing
12:30 uur – Gezonde lunch en ondertekenen Sportakkoord Midden-Drenthe 2020-2023
14:00 uur – Paneldiscussie met Erik Scherder
15:00 uur – Netwerkborrel met hapjes
15:00 uur – Start middagronde World Cup dammen – rondleiding

Locatie en parkeren
Het adres is VOLTA Beilen, De Omloop 5, 9411 KA Beilen. Informatie over parkeergelegenheid volgt nog.

Erik Scherder